Wanneer beledig je je publiek

Gamesites; ze komen in alle vormen en maten voor, maar lijken in feite allemaal op Gamer.nl qua opzet. Naast deze multi-platform sites heb je natuurlijk nog de console specifieke sites, maar daar heb ik het even niet over. De vraag met een multi-platform site is; hoe onderscheid ik mij van Gamer? De één probeert het door content voornamelijk kort te houden en zoveel mogelijk te schrijven (Insidegamer), de ander wil zich voordoen als de mega mainstream site waar jan en alleman voor hun dagelijkse portie nieuws kan komen. Immers, volgens Sengamer kunnen deze uber simpele mainstreamers nergens terecht voor hun uber simpele nieuws waar geen jargon taal wordt gebruikt. Want hoe moeten Kevin, Bianca, Joey, Ali en uiteraard Floris-Jan nu weten wat “n00b” betekend? Zo iets noem je gewoon “mongool”, dat begrijpen de uber mainstreamers tenminste… toch?

Sengamer is nu al een tijdje online en… tja, het is online. Succesvol is het nog niet echt te noemen, het “fotoboek” is een farce en gezien de reacties heb ik het idee dat ook niet veel mensen het bezoeken (hoewel echte mainstreamers de knop “Zelf iets te melden over dit onderwerp?” natuurlijk niet begrijpen. Daar had moeten staan “klik op de blauwe tekst met je linkermuisknop om een reactie te kunnen plaatsen”).
Goed, het moge dus duidelijk zijn dat Sengamer zicht richt op de absolute mainstreamer, maar wanneer ik het volgende lees zou ik mij als uber mainstream koning toch wel beledigd voelen:

quote:


Command & Conquer is een spelreeks die draait om strategisch oorlogvoeren. Jij speelt voor een soort van God (oorlogsgod) en hebt de leiding over een aantal troepen: soldaten, tanks, vliegtuigen, speciaal wapentuig. Deze troepen bestuur jij indirect; in plaats van met de tank te rijden geef jij de bestuurder van de tank als het ware een commando, bijvoorbeeld ‘ik wil dat jij van punt A naar punt B rijdt en je niks aantrekt van vijanden of vijandelijke aanvallen’. Dit doe jij door de muisknop van de computermuis in te drukken als de muiscursor op de tank staat. Ditzelfde idee geldt voor alle andere troepen.


Like hello? Wat voor een retards denk je die je site bezoeken? Een zin als “Dit doe jij door de muisknop van de computermuis in te drukken” lijkt meer op “hallo, ik twijfel zeer aan je IQ en bevestig dit door jou uit te leggen dat je de muisknop moet indrukken van je muis, dus niet van je PC, dat is de aan/uit knop, aight?”?
Maar goed, ze onderscheiden zich wel van de rest, dus dat is een absoluut pluspunt. Ik ben benieuwd hoe ze volgende keer het begrip FPS gaan uitleggen